Other Resources:
Color decoding resistors
Vintage Microphones
Gyraf Tube Equipment


Components and spare parts:
El-Supply Components
Canford
Farnell
Musikding
Pyndt Shop


Webhotel without limits at Gigahost
 
 
 
Gratis Audio Diagrammer > Restaurering af Bånd

Restaurering af Bånd

 Magnetic Tape Restoration

 

 

 

I firserne blev der eksperimenteret med lim. Den lim der holder lyden fast på bånd! Der var nogle producenter der producerede bånd af fremragende lydmæssig kvalitet, men tidens tand viste at coatingen var for dårlig. Jeg har efterhånden restaureret en hel del Ampex 465 bånd fra den periode. Metoden er meget simpel. En næsten lukket kasse, et bade termometer og en føntørrer. 6-7 timer ved 50-55 grader og langt de fleste bånd bliver hørbart bedre og den fedtede masse der før satte sig på tonehovederne og forhindrede fremløb er nu væk. Mange bånd kommer helt op på normal lydkvalitet og kan umiddelbart overspilles eller konverteres til digitalt format. Gamle cassette bånd og vinyl kan restaureres også.

Når materialet er samplet er det bagefter muligt af fjerne store dele af evt. støj og derefter kan normal mastering gennemføres. Dvs. Linear Phase Eq. og Linear Phase kompression, ægte eller emuleret rør lyd, maximering, stereo perspektiv og limitering.

Her er nogle eksempler på nogle 4 spors optagelser, mikset ned på Chrom kasette bånd og kopieret til et andet Chrom kasette bånd og gemt væk i en kælder i 25 år.

 

 

 

 Original:

 

 Bejandlet:

 

 Eufobia  Eufobia
 Clastrofobi  Clastrofobi
 Polle Pep  Polle Pep
 Børn og Kaniner  Børn og Kaniner
 Video  Video