I firserne blev der eksperimenteret med lim. Den lim der holder lyden fast på bånd! Der var nogle producenter der producerede bånd af fremragende lydmæssig kvalitet, men tidens tand viste at coatingen var for dårlig. Jeg har efterhånden restaureret en hel del Ampex 465 bånd fra den periode. Metoden er meget simpel. En næsten lukket kasse, et bade termometer og en føntørrer. 6-7 timer ved 50-55 grader og langt de fleste bånd bliver hørbart bedre og den fedtede masse der før satte sig på tonehovederne og forhindrede fremløb er nu væk. Mange bånd kommer helt op på normal lydkvalitet og kan umiddelbart overspilles eller konverteres til digitalt format.

www.audioschematics - dryer box
Termometeret til venstre i øverste venstre hjørne af kassen, hårtøreren til højre og bagpå er der ventilationshuller lavet med en blyant. Simpel og billig Magnetic Tape Restoration!

www.audioschematics.dk inside the box - tape restoration

Inside the box. ‘Hovering’ tape.

Når materialet er samplet er det bagefter muligt af fjerne store dele af evt. støj og derefter kan normal mastering gennemføres. Dvs. Linear Phase Eq. og Linear Phase kompression, ægte eller emuleret rør lyd, maximering, stereo perspektiv og limitering.

Her er nogle eksempler på nogle 4 spors optagelser, mikset ned på Chrom kasette bånd og kopieret til et andet Chrom kasette bånd og gemt væk i en kælder i 25 år.

Før og efter:

Eufobia Eufobia

Claustrofobi Claustrofobi

Polle Pep Polle Pep

Børn og Kaniner Børn og Kaniner

Video Video