Roland SRV2000

Roland SRV2000

Jeg købte min første Roland SRV3000 i 1986. Prisen var da næsten halveret siden den blev introduceret på markedet så jeg slap med 10.000 kroner. Senere købte jeg en mere for kun 3.000 kroner og den sidste fik jeg for 500 kroner. Jeg har svært ved at understrege at disse enheder er meget undervurderede. De laver en fremragende rumklang på trommer, specielt gatede klange er de gode til.

De fungerer tit rigtig godt på stemmer, piano og guitar også. De opererer i 16 bit og frekvensområdet spænder fra 30 til 10000 Hz og jeg er sikker på at det er årsagen til at de lyder vildt naturlige. Rigtig rumklang indeholder alligevel ikke højere frekvenser. Maskinerne lyder rigtig godt i bunden og har meget af den så den indbyggede parametriske eq er god til at dæmpe de lave frekvenser. De bliver meget varme og er derfor monteret med luft i mellem hvilket også øger rumtemperaturen. Ingen af maskinerne har nogensinde fejlet noget som helst selv om de har været slæbt med på landevejen utallige gange. Ikke en gang batteriet er blevet skiftet!

Roland SRV2000

Disse maskiner har rigtig mange muligheder og mange parametre man kan dreje på. Hold f. eks. Equalizer knappen og Write knappen trykket ind mens den tændes. Så starter maskinen op i Further Level Mode i stedet of Standard Level Mode. Så er det muligt at pille ved Early Reflections. Jeg har sat en af mine maskiner op til at køre med mindre densitet og færre Early Reflections hvilket giver en mere transparent klang imens de to andre er sat op til at lave federe klange.

 Roland SRV2000

SRV2000 har en udokumenteret feature. Hold Reverb/Non Linear knappen, Write knappen og Room Simulate knappen trykket ind imens maskinen tændes og den starter op som mono delay i stedet for klang. Den skal være i Non Linear Mode for at parametre kan justeres. Max delay tid er 450 ms.

 Roland SRV2000

Disse maskiner har hverken balancerede ind eller udgange så jeg købte en billig DI box for at konvertere outputtet til balanceret signal inden den lange vej tilbage til pulten og det gjorde klangen endnu bedre. Brumsløjfer påvirker  således også signalet mindre.

 Kig i Download sectionen:Manuals:Effects og download manual og andre SRV2000 documenter.